Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zac Efron

Obrázok Celé meno:Zachary David Alexander Efron

Dátum narodenia:18.10.1987

Miesto narodenia:San Luis Obispo,California,USA

Znamenie:Váhy

Profesia:Herec

Výška:1.79m

 

___________________________________________________________________________

 

 

 

Životopis:

Americký herec:Zac Efron sa narodil v San Luis,Obispo v Californii,18.oktobra 1987.Rodičia sú David Efron a Starla Baskett.Keď mu bolo 11 rokov jeho roadičia si všimli jeho schopnosti v speve a tak Zac začal brať lekcie spevu a po prvý krát si zahral v muzikále Gypsy.Dostal role v hrách:Peter Pán,The musicman,Mame,Little Shope of  Horrors.Na strednej škole si všimla jeho potenciálu učitelka Dramatických umení a kontaktovala svojho priatela filmového agenta,tak Zac začal v niekolkých seriáloch a to ho posunulo do televízie.V rokoch 2004/2005 ztvárnil Camerona Bale v seriály od WB Summerland.Za rolu vo filme Miracle Run(2004) dostal pochvalu kritikov.Dalším filmom bol Derby Stallon(2005) ktorí mal problém s distribuciou a dostal sa do kín až v roku 2006.V roku 2006 hrál aj v megahite High school musical,ktorý videlo približne 38 milionov divákov v USA.Vela ludí bolo zmetených jeho spevom v HSM.Zac Efron nemohol zaspievať vyššie tony a tak niektoré songy boli zmiešane s hlasom speváka Audrew Seeley.Druhé pokračovanie tohto filmu je naplánovane na koniec roku 2007 ale predtým sa Zac objaví v roli Linka Larkina vo velkorozpočtovom muzikály Hairspray.

Filmografie

 

 2008  HSM 3:Senior Year  Troy Bolton
 2007  Hairspray  Link Larkin
 2007  HSM 2  Troy Bolton
 2006  HSM 1  Troy Bolton
 2005  The Derby Sallion  Patrick McCardle
 2004  Summerland  Cameron Bele
 2004  Miracle Run  Steven Morgan

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

TEXT

(DANIELA HUŠOVÁ, 21. 12. 2011 20:59)

MILUJITĚ

hezkej

(maruska, 30. 9. 2009 17:07)

si moooooooooooccccc hezkej!!!!!!!!!!

GRDX NCB MEEDNR

(qašEVV, 5. 1. 2009 21:56)

je celkom fesak